goedkoop parkeren centrum luxemburg

  • Shirin

    Hallo allemaal,

    Morgen zullen we met de auto een dagje de stad Luxemburg bezoeken.

    Ik heb gehoord dat de parkeergelegenheden in het centrum erg duur zijn. Heeft iemand misschien een tip van een straat waar je wat goedkoper kunt parkeren? Of andere tips m.b.t. parkeren?

    Alvast hartelijk dank.

    Groetjes,

    Shirin

  • hilda

    Beste Shirin,

    Wanneer wij naar Luxemburg-stad gaan nemen we altijd de trein vanaf een station ten noorden van de stad. Met een korte-baan-kaart kun je van uiterlijk Loretzweiler reizen. Voor een enkeltje betaal je 1 euro 50 en daarmee mag je dan ook nog per bus doorreizen naar het centrum, hoewel de straten rond het station de moeite waard zijn om te winkelen. Het loket in Loretzweiler is zeer beperkt open, maar je kunt je ook direct bij instappen melden bij de conducteur om een kaartje te kopen. Koop in dat geval op het station van de stad gelijk je retour kaartje, zodat je vanuit het centrum met dit kaartje de bus naar het station kunt nemen en niet hoeft te lopen na een vermoeiende dag. Via de onderstaande internetpagina kun je doorlinken naar allerlei informatie over de spoorwegen en de kosten.

    http://www.cfl.lu/CFLInternet/Espaces/01EspaceVoyageurs/03TitresEtTarifs/01Titresettarifsnationaux/KUERZSTRECKEBILLJEEBilletcourtedistance.htm

    Veel plezier in de stad,

    Hilda

  • Flou marleen

    Persoon met handicap